Mi az a dentálhigiénia, és miért fontos dentálhigiénikushoz járni?

Miért fontos a dentálhigiénia? Vajon csak kozmetikai beavatkozásnak számít vagy az egészségünkre is nagy hatással van? Az alábbi összefoglalónkból rögtön megtudhat mindent, amit a dentálhigiéniáról tudni érdemes.

 

A szolgáltatásról

Dentálhigiénikus specialistánk segítségével ultrahangos fogkő-eltávolítási kezeléssel megszabadítunk a kellemetlen leheletet okozó fogkőtől, és a fogaid fehérebbek, szebbek és egészségesebbek lesznek!   Mit kell tudni a fogkőről? A fogkő felhalmozódott és meszesedett plakk. A fogkő káros a fogaknak és az ínynek, mert idővel fogszuvasodást és ínygyulladást okoz. Az íny ezáltal elveszíti egészséges, rózsaszínű színét, és duzzadttá, vörösessé válik. Jellemző tünete a fogmosáskori vagy spontán ínyvérzés. Szélsőséges esetben (vagy ha Ön hajlamos erre) – fogágybetegséget okozhat. Ha nem távolíttatja el rendszeresen fogköveit, és ínye folyamatosan gyulladt, akkor az íny elkezd visszahúzódni, majd elvékonyodik és elsorvad. A gyulladás a gyökerek mentén fokozatosan átterjed az állkapocscsontokra, aminek súlyos következményei lehetnek:

  • –  fogai meglazulhatnak
  •  – fogai elvándorolhatnak
  •  – fogai érzékennyé válnak kopogtatásra, hidegre vagy melegre
  • –  fogai kihullanak.
A lerakódásokat, az elszíneződéseket, illetve a fogkövet sem lehet eltávolítani otthoni módszerekkel. Ha félévente eljön rendelőnkbe, és eltávolíttatja fogairól a lerakódásokat, az elszíneződéseket és a fogkövet, megóvhatja fogai egészségét. Ez egy 30-40 perces szájhigiéniai kezelés, amit dentálhigiénikus vagy fogorvos végez. Olykor egy alapos dentálhigiéniai kezelés, amelytől fogai visszanyerik természetes színüket, felér egy fogfehérítéssel.

Lépjen kapcsolatba velünk

A megfelelő fogászati ellátás sokat javíthat életminőségünkön, ezért ne habozzon felkeresni fogászati rendelőnket, hogy a legmegfelelőbb kezeléseket nyújthassuk Önnek.

Leendő fogorvosa

július 2022
hét ked sze csü pén szo vas
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Rólunk mondták

Legjobb fogorvos akinél valaha jártam! Bátran ajánlom mindenkinek!
Benedek Roland