Mi az esztétikai fogászat célja?

Az esztétikai fogászat egy új szemléletet tükröz: célja a természethű megjelenés kialakítása a korszerű technológiai eljárások alkalmazásával, miközben funkcionálisan is kiváló rágóképességet biztosít. A modern alapanyagok alkalmazhatók a fémallergiában szenvedő pácienseknél is.

Az esztétikai fogászat

A harmonikus megjelenéshez hozzátartoznak a szép, egészséges és szabályos fogak. Egyre többen keresik fel rendelőnket ezzel az igényükkel. Mások azért jönnek hozzánk, hogy olyan fogpótlást kapjanak, ami nem csak a rágóképességüket állítja helyre, de mosolyukat is vonzóvá teszi. Ez az úgy nevezett esztétikai fogászat, vagyis amikor a fogpótlás szakmai, funkcionális és esztétikai szempontból is egyaránt fontos szempont. Egy fog betömése látszólag egyszerű és gyors folyamat. Pácienseink leggyakrabban ezt a szolgáltatásunkat veszik igénybe. A magasabb szintű esztétikai elvárások azonban már a fogtöméseknél is megjelennek. A fogorvostudomány ma már olyan kifinomult megoldásokat kínál egy esztétikus fogtömés elkészítésére, amilyenről néhány éve még csak nem is álmodtunk. Életmódunkból és étkezési kultúránkból fakadóan a fogszuvasodás gyakori jelenség. Minél hamarabb kezeltetjük, annál gyorsabban megakadályozhatjuk a baktériumok szaporodását és a gyulladás kialakulását. Az esztétikus fogtömés nemcsak a fog rágóképességét állítja helyre, hanem fogaihoz pontosan illeszkedő színével észrevehetetlenné tesszük az elvégzett beavatkozást. A fényre kötő fogszínű (kompozit) tömés egy speciális anyag: üveg- és porcelánszemcsékkel megerősített műgyanta. A szuvas részek eltávolítása után a fogorvos ezzel a puha tömőanyaggal építi fel élethűen az Ön fogát. Ezzel az anyaggal a sérült és helyreállított fog felszíne teljesen megegyezik majd az egészséges fog felszínével, így visszanyeri eredeti rágóképességét. A kompozit keménysége megegyezik a fogzománcéval, ezért tartós és esztétikus megoldást jelent.

Inlay, onlay

Előfordul, hogy a fogszuvasodás akkora területet érint, hogy azt biztonságosan már kompozit töméssel sem lehet betömni. Erre jelent kiváló megoldást a betét két fajtája, az inlay és az onlay. A betétek olyan speciális szilárd tömések, amelyek általában a fogtechnikai laboratóriumban készülnek el egy hét alatt. A fogbetét pozitív tulajdonságai:

  • élethűen esztétikus
  • nagyon szilárd, ezáltal nem kopik és nem törik
  • nem vált ki allergiás reakciót

Ebben az esetben a fogorvos eltávolítja a szuvas fogrészeket, majd lenyomatot vesz, és azt elküldi a laboratóriumba. Ott elkészítik az Ön foglenyomata alapján a betétjét. Ezt fogorvosa az előkészített helyre próbálja, és ha az minden szempontból tökéletes, véglegesen beragasztja.

Kerámia héj

A kerámiahéj páratlan lehetőséget kínál esztétikai és funkcionális szempontból. Előnye, hogy a koronák készítéséhez képest lényegesen kevesebb foganyag-veszteséggel jár, tartós esztétikai eredményt hoz, és ellenáll a kopásnak.

Lépjen kapcsolatba velünk

A megfelelő fogászati ellátás sokat javíthat életminőségünkön, ezért ne habozzon felkeresni fogászati rendelőnket, hogy a legmegfelelőbb kezeléseket nyújthassuk Önnek.

Leendő fogorvosa

július 2022
hét ked sze csü pén szo vas
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Rólunk mondták

Legjobb fogorvos akinél valaha jártam! Bátran ajánlom mindenkinek!
Benedek Roland